Detaily úprav miezd svojich zamestnancov Svet zdravia nekonkretizoval

29.03.2012 Celý región

Vranov nad Topľou/Humenné/Medzilaborce/Michalovce 29. marca (TASR) - Svet zdravia, a. s., spravujúci viacero nemocníc na Zemplíne, nepovažuje za najšťastnejšie, aby zákon stanovoval výšku miezd v zdravotníckych zariadeniach, ktoré prevádzkuje ako súkromná spoločnosť. V súvislosti s legislatívou úpravou požadujúcou od apríla tohto roka zvýšenie miezd zdravotných sestier to povedala hovorkyňa Sveta zdravia Veronika Deckerová.
Svet zdravia, a. s. spravuje na Zemplíne nemocnice vo Vranove nad Topľou, Humennom, Michalovciach, Trebišove a Medzilaborciach. Podľa Deckerovej slov sa manažment spoločnosti po hĺbkových analýzach novej legislatívy rozhodol mzdy sestrám a pôrodným asistentkám upraviť.
"Vedenie spoločnosti Svet zdravia bolo nútené hľadať zdroje potrebné na parlamentom schválenú úpravu miezd sestier a pôrodných asistentiek hlavne zvyšovaním prevádzkovej efektivity. Identifikované zdroje museli byt cielene alokované tak, aby rozsah a kvalita poskytovanej zdravotnej starostlivosti nebola negatívne ovplyvnená," uviedla Deckerová. Konkrétne kroky, ktoré budú v praxi zamerané na zvýšenie efektivity, však bližšie nešpecifikovala.
"Svet zdravia, a.s. nebude ako súkromný prevádzkovateľ siete nemocníc medializovať detaily mzdových úprav svojich zamestnancov," doplnila hovorkyňa. Ako ďalej uviedla, v súvislosti s úpravou platov uplatní spoločnosť princíp diferenciácie na dvoch úrovniach, aby sa zohľadnila výkonnosť nemocníc, ako aj výkonnosť jednotlivých zamestnancov.
 

Vyberte región